Total Pageviews

Followers ::: sila2 la jd sahabat aku =)

Thursday, September 15, 2011

Back to skul

assalamualaikum...


lame gak menyepi dr menconteng ke blog.....im coming back.....awl2 sem mmg la kacau bilau sket hidup ni, atau lam erti kata lain, hidup y blm trurus.....




smbil hirup milo panas, n plak ari ni aku menulis sal moment2 awal sem ni....."asal ayat aku n skema jek ni???" ceeitttt, back to normal ~




long trip aku dr kelantan ke jb mmg cam ngek jek....bayar mahal2, op kos la n seat y slesa, blh menikmati saat2 sblm mndarat ke jb, long trip oke......tak yah n tercengang, nek bus jek pn....dah nama pn long trip tak kan n nek kapal y blh terbang tu......itu short trip namanya....huhuhuhu




13 jam oke nek bus b4 smpai jb....sgt ta slesa bila seat ta leh n turunkan ke blakang....cm seat kat lam kapal y blh terbang tu.....ko bayang aku duk tegak jek spnjg 13 jam....OMK! OMK ! aku ta kisah sbnrnya, tp tulang blakang aku y ta blh trima.....paham kan.....



so, bila da smpai, n mengangkut barang plak satu hal......melampau banyak brang aku smpai 5 beg.....siyes, berat n mampos....seb bek pak cik teksi prihatin pada kemampuan aku y terbatas tu.. ce ko try bayang beg kt ats blakang g, kiri kanan, y tolak lg.....ish....ish....dasyat...tak n byang g dh.....



cter sal kolej lak, sem ni aku da bertukar kolej, sudah curang sama kolej lama....mncari ssuat y baru, envi y baru.....smpai laaaa.......................









aku sesat kat lam kolej sndri.....siyes malu.....lg plak time aku aku sesat tu smbil kpla geleng ke kanan & ke kiri n cari jln kuar, ade incik ansome brdiri kt blakang aku smbil tersnyum....trus aku nyorok kt tepi lif u amik mood blk.....praktis wat muka confident smbil tgn pegang anset buat2 bz, aku redah gak menahan malu dpn incik ansome tu......demmmmmmmm......!!!



mcm2 jd kt awl2 sem ni...pegi beli mknan smpai tahan teksi sbb kolej aku jauh....mknan 4 hinggit + sewa teksi 3 hinggit 50 sen......tak pasal2 mknan aku jd 7 hinggit 50 sen....




pegi fakulti n tukar seksyen, punya lama aku tunggu, sengguk2 smpai.....bila smpai jek turn aku, "mf cik santek, ari ni u penmbahan subjek jek, awk dtg 2, 3 ari lg erk..bru leh tukar seksyen"..........adesss....aku mmg dftar kt sini smata-mata u menunggu pn.....ceittttttt ~




pape pn...aku rasa subjek u sem ni agak berat.............bersimpul simpul otak aku stiap kali n pikir......walaupn jam krdt ta tinggi tp subjek ssh n score......so, ta tau la pe kesudahan sem ni.....



smoga smuanya bek2 saja......


mood  ::: kelaut ~

23 comments:

  1. sem nih jdual ak pdat..
    pdhal jm kredit 19 je pun.. huhu..
    sblum nih pna gak jm kredit smpi 26 tp xd rs berat cm sem skang grrrr...
    sbb sem skang sume sbjek ak 4jam krdit.. nk mmpus!!! hahahaa

    ReplyDelete
  2. weeeeeeee
    utm blogger ke
    weewiitt!
    dok kolej mne niii
    hayooo
    selmt kembaliii ye =]

    ReplyDelete
  3. mengajar kite berdikari kan
    mmg jauh kelantan-johor.
    hehe

    ReplyDelete
  4. utm ke ? ok, cuti2 boleh blanja aku makan. HAHAHAHAH

    ReplyDelete
  5. sleeping :: tau tak pe...sem ni srabut plak rasa.....

    ReplyDelete
  6. aimi :: utm gak ke?? duk kdse......

    ReplyDelete
  7. khairul akmal :: mmg jauh....kejang sgala urat..tmbh plak bila dpt bus y jemmmmm !!! huhuhu

    ReplyDelete
  8. anip :: aku mmg la dftar kt utm ni smata-mata n blanja ko mkn pn.....



    hhahhahhhhaaaaa...............

    ReplyDelete
  9. uittt... org kelate gak ye...hi3

    ReplyDelete
  10. tapi siyes.. seronok jadi student.. jeles! uwaaa

    ReplyDelete
  11. ct aja :: ye..ye...klate mari ^_^

    ReplyDelete
  12. syahiroo :: mmg sronok time men2...tp time final tu y ta bape n sonok.....hehhehheee

    ReplyDelete
  13. good luck ek sem ni...

    paham... org pndai mmg la amek yg ssh2...hihi

    ReplyDelete
  14. wakakkaa,

    amboi ayat makan dalam weh .

    ReplyDelete
  15. anip ::: lallallllaaaaaa.........




    berguwau saja....sila jgn amik ati.....pt aku pn lum masuk g la.....

    ReplyDelete
  16. buat yang terbaik ya sem neh...

    ila 4 sbjk ja sem neh tapi tah la..rasa berat jgk...takoot sbb sem akhir...nak wat y terbaik...heheh

    ambii..jauh mood dia g..sampai ke laut..hehhe

    ReplyDelete
  17. Aku pun ada pengalaman duduk seat yang tak boleh turunkan, pulak tu belakang ada budak becok. Dari Jb sampai Kl mulut tak reti diam, bahagia sungguh rasa..


    Pandai²lah berjimat, dapat masak sendiri pun lagi bagus..




    *Mula² baca entry ni pun lidah aku macam sedikit tersimpul sebab perkataannya persis dalam SMS. Saja nak kongsi rasa, tak salah kan.. ;P

    ReplyDelete
  18. ILA :: untung la dh sem akhir.....buat leklok ya =)

    ReplyDelete
  19. usop :: ko msti sgt mmhmi saat2 aku lam bas cmana kan.....


    duk kolej ssh sket la mau masak


    ta slh....ta slah....lidah aku pn berbelit gak ni baca entry aku sndri.....adessss ~

    ReplyDelete
  20. 26hb bru baca msg ko ni......



    saje r tu ta n blnje aku.......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...